Puur strategie logo

Blog – Digitale transformatie in een week!

Digitale transformatie in een week!

Deze blog gaat over digitale transformatie, de nieuwe manier van werken, de nieuwe processen, protocollen, werk instructies, omgaan met data vanuit een andere locatie, beveiliging, privacyvraagstukken, communicatie rondom persoonlijke informatie en over deze informatie, opvragen van informatie in geval van ziekteverschijnselen en ga zo maar verder…. (Deze grootse veranderingen heeft u toch wel in uw strategische doelen meegenomen?)

Puur Strategie werkt op dit moment met name binnen de domeinen digitale transformatie, privacy en informatiebeveiliging in samenwerking met Audittrail.

Vandaag wil ik het niet hebben over “de situatie” maar vooral een woord van respect uitspreken voor alle vrienden die actief zijn in de transformatie in het IT-landschap bij onze klanten.

De afgelopen 10 jaar hebben vele organisaties gespeeld met de gedachte over hoe er maximaal digitaal gewerkt zou kunnen worden zonder dat dit een disruptieve uitwerking zou hebben op bestaande bedrijfsmodellen en de “nieuwe manier van werken”.

samenwerken
Digitale transformatie processen

Een mega transformatie!

Flexplekken zijn ingericht, de desktop is vervangen door die “leuke kleine kastjes” en een beeldscherm, I-Pads worden gebruikt om ook buiten de deur te kunnen werken, informatiebeveiliging toegepast op deze devices om ook de organisatie te beschermen en natuurlijk is er flexibel werken ingevoerd om maximale wendbaarheid (de digitale transformatie) te kunnen organiseren.

Het is echter een feit dat de flexibiliteit die is ingericht de afgelopen jaren met name een klein deel van de medewerkers heeft geraakt die inmiddels gewend zijn aan deze manier van werken. Een zeer groot deel van de medewerkers zijn, of waren, met name gewend aan het dagelijks naar de zaak gaan om hun werk uit te voeren.

Een van de grote problemen die men heeft ervaren met de digitale transformatie doelstellingen is dat de mens veranderen nu niet echt leuk vindt en dit niet vanzelf op een natuurlijke wijze tot stand gekomen is. Zie hiervoor bijvoorbeeld onze website voor verandermanagement.

Vandaag, dag 4 van deze crisis, is het stof een klein beetje aan het dalen…

Wat is er nu allemaal gedaan?

Er zijn in hoog tempo maatregelen genomen, laptops gekocht en ingericht, stappen genomen om te kunnen blijven opereren en werken, protocollen aangepast en werkmethoden die al vele jaren hetzelfde zijn worden in hoog tempo herzien.

Uw collega’s zijn zich flexibel aan het aanpassen aan deze nieuwe realiteit, soms met veel stress en onwennigheid. Met engelengeduld heeft u zich op uw taken gestort en u mag met elkaar enorm trots zijn!

De medewerkers op de IT-afdelingen en bij leveranciers hebben soms wel 24/7 gewerkt om dit allemaal te kunnen faciliteren en met deze blog willen wij bij Audittrail u een groot “dank u wel” sturen.

Trainingen van Audittrail rondom privacy en Informatiebeveiliging hebben doorgang kunnen vinden dankzij u! Consultancy opdrachten en Audits kunnen doorgaan op een andere maar goede manier met behulp van de platformen die u ter beschikking heeft gesteld! 

Daar waar de afgelopen 10 jaar gesproken is over digitale transformatie is in 3 dagen tijd een extreme prestatie geleverd om dit niet over verschillende jaren te spreiden maar binnen deze beperkte tijd door te voeren.

Er zijn ongetwijfeld uitdagingen waar u nu tegenaan loopt.

De nieuwe manier van werken, de nieuwe processen, protocollen, werk instructies, omgaan met data vanuit een andere locatie, beveiliging, privacyvraagstukken, communicatie rondom persoonlijke informatie en over deze informatie, opvragen van informatie in geval van ziekteverschijnselen en ga zo maar verder…. (Deze grootse veranderingen heeft u toch wel in uw strategische doelen meegenomen?)

Al deze zaken dienen goed getoetst te worden om uw organisatie en klanten te beschermen… Dit lijkt nu wellicht onbelangrijk, en misschien heeft u voor deze eerste week of twee weken wel gelijk. Na deze periode zult u echter geconfronteerd worden met een nieuwe realiteit en met de oude en welbekende zaken rondom compliance.

Het Audittrail team van specialisten op het gebied van Privacy en Informatiebeveiliging staat voor u klaar! Of ondersteuning en assistentie digitaal, via onze helpdesk, of postduif gedaan moet worden maakt ons niet uit!

Samen kunnen wij deze roerige periode doorkomen en met u zorgen dat u en uw collega’s veilig en verstandig blijven werken!

management
AVG en Informatieveiligheid

Ik wil graag afsluiten met de volgende vraag;

Eergisteren hebben wij buiten staan klappen voor de helden die op dit moment zorg verlenen aan de maatschappij. Wij hebben enorme waardering voor alle mensen die werken om ons te voorzien van voedsel en de andere eerste levensbehoeften.

Wij willen u vragen om ook een signaal van waardering af te geven aan uw collega’s die op dit moment met enorme druk op hun schouders proberen zich maximaal flexibel op te stellen. Via deze blog geven wij graag de aanzet hiervoor!

Respect en veel dank voor uw flexibiliteit en harde werken!

Hartelijke groet,

Ralph Drijver

Gratis strategie kennismaking / sessie van 2 uur!

Heeft u behoefte aan een eerste globale blik op uw organisatie? Staat u ervoor open om eens echt te verdiepen en uw plannen te toetsen? maak dan NU gebruik van deze tijdelijke aanbieding! 2 uur sparren over uw plannen en doelstellingen.

Hartelijke groet, Ralph Drijver