Puur strategie logo

Duurzaamheid en elektrisch rijden

Energie, duurzaamheid en elektrisch rijden

Iets waar ik grote vragen bij heb is elektrisch rijden. Duurzaamheid en elektrisch autorijden. De voorgenomen energie transitie is een groot risico, ís dit wel duurzaam? Houdbaar?

We moeten van de overheid allen elektrisch gaan rijden om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en fossiele brandstoffen te sparen. Logisch! Maar helaas zijn de auto’s zo goed als niet te betalen en zijn laadpalen zijn niet voldoende aanwezig of kunnen simpelweg niet aangelegd worden omdat het energienetwerk al te overbelast is.

In mijn vorige vraagstelling heb ik het gehad over investeren in duurzaamheid door Overheden, Nuts- en energiebedrijven en waterbedrijven. Hoe is het mogelijk dat de Nederlandse infrastructuur niet op orde is? Is er dan geen strategische en vooruitziende blik geweest of geïnvesteerd in de zeer voorspelbare toekomst?

Hoe is het gekomen dat wij via belastingen en vastrechtkosten bijgedragen hebben aan een gezond investeringsklimaat voor deze bedrijven maar dat dit geld met name is gebruikt voor andere zaken dan innovatie?

Een andere vraag over duurzaamheid is:

Voor elektrisch rijden heb je nodig… Batterijen… en waar worden deze van gemaakt?

  • de alkalinebatterij, koolstofbatterij : zink + mangaandioxide
  • de klassieke autobatterij: lood + looddioxide
  • de li-ion: een verzamelnaam waar telkens lithium een actief bestanddeel is, maar dat in combinatie met tal van andere metalen de basis kan vormen van een lithiumbatterij.
  • Ni Cd: nikkel en cadmium
  • Zink-luchtbatterij

Dus grondstoffen die net als olie en gas op kunnen raken of qua leveringen door allemaal verschillende redenen in de supply chain verstoord kunnen raken.

Denk aan Corona, een schip wat vastloopt in een of andere belangrijke doorvaartroute, oorlogen en ga zo maar verder… denk aan chiptekorten waardoor auto’s niet geleverd kunnen worden of zelfs u koffie- of wasmachine.

De feiten zijn ook hier, zonder al te ver vooruit te kijken gewoon keihard…

De vraag naar batterijen en accu´s voor elektrische auto’s, elektronica en als back-up voor windenergie groeit snel. Lithium is een belangrijke grondstof voor die batterijen. De bewezen voorraad is 300 keer groter dan het huidige wereldwijde gebruik, tonen recente studies aan.

Lithium wordt gewonnen in mijnen. Volgens een rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) zijn de investeringen in lithiumwinning vertienvoudigd sinds 2012. De vraag naar lithium is in die periode 6,5 keer zo groot geworden: een groei van 140 % per jaar. Er zijn nieuwe mijnen geopend en overeenkomsten gesloten tussen mijnbouwbedrijven en fabrieken waar batterijen en accu´s worden gemaakt voor onder meer elektrische auto´s.

De totale winning wereldwijd bedroeg vorig jaar 43.000 ton. Dat was minder dan de maximale wereldwijde productiecapaciteit van 58.000 ton.

Duurzaamheid en mijnbouw

Argentinië, Australië en Chili zijn momenteel de belangrijkste producenten van lithium. De drie landen realiseren naar verwachting nog dit jaar een uitbreiding van de bestaande mijnen en nemen ook nieuwe mijnen in bedrijf. Ook China zet meer in op de winning van lithium. Hierdoor stijgt de productie dit jaar naar verwachting met 28 %.

Het IEA stelt in haar rapport dat in 2025 al 40 % meer lithium nodig is dan er nu gewonnen kan worden. De mijnbouwindustrie heeft daarnaast een studie uitgebracht naar de vraag en het aanbod van lithium tot eind 2027.

De wereldwijde vraag naar batterijen en accu´s voor met name elektrische auto´s en laptops zal in die periode toenemen met 650 %. Die cijfers zijn gebaseerd op de data uit een groot aantal landen, over de huidige toename in de vraag naar batterijen voor onder meer elektrische auto’s, smartphones en laptops.

Gedeeltelijk zullen bestaande accu´s en batterijen hergebruikt worden, maar toch resteert een drievoudige toename van de vraag naar lithium. Deze groeiende vraag komt vooral vanuit de landen die momenteel ook al de hoogste energievraag hebben. Aan die stijgende vraag naar lithium kan voldaan worden: tot 2027 wordt dan 1 % van de voorraad uit de grond gehaald.

De wereldwijde voorraad lithium bedraagt volgens het IEA 53 miljoen ton, waarvan 10 miljoen ton in Argentinië, zo´n 9 miljoen ton in Bolivia evenals in Chili, 7 miljoen ton in de Verenigde Staten en ook in China, en 5 miljoen ton in Australië; 6 miljoen ton komt uit andere landen.

Het IEA concludeert hieruit dat de voorraad voldoende is. Verassend!

Evenals andere organisaties hanteert het IEA als vuistregel de verhouding tussen de bewezen reserves en de huidige productie en komt dan op de r/p-ratio van 300 jaar. Genoeg dus voor 300 jaar bij het huidige productieniveau.

Bij de verwachte winning in 2027 wordt de r/p-ratio zo´n 100 jaar.

We hebben het hier dus over de winning… niet over de VRAAG!!!

Als heel Europa en wellicht andere delen van de wereld willen over gaan stappen op batterijen voor elektrisch rijden en overig transport…. Zonnepanelen, windmolens, etc. Wat is dan de voorspelling? Is dit 25 jaar… of zelfs nog minder? En dan?

Is elektrisch rijden en met name batterij gebruik de volgende uitputtingsslag van moedertje aarde? Of gaat men ervan uit dat we dat te zijner tijd wel weer zullen oplossen?

Is hier een strategische en vooruitziende blik aanwezig die er niet is geweest bij de energietransitie en gaat men NU investeren in deze zeer voorspelbare situatie?

Input en een goede respectvolle discussie is zeer welkom!

P.U.U.R.

De naam PUUR is een weergave van onze manier van werken én denken over organisatieverandering. Voor verdiepende informatie kunt u klikken op de onderstaande tekst blokken.

Positief

Door de persoonlijke aanpak en vooral het empathische deel van leiderschap niet te vergeten, kunnen wij eenvoudiger helpen bij het veranderen en verbeteren van uw organisatie.

Uniek en eerlijk

PUUR STRATEGIE heeft een aanpak die voor iedereen kan werken. Door in volledige eerlijkheid met elkaar samen te werken naar een optimaal geformuleerd resultaat of een ideale werkwijze kom je als organisatie een stuk verder.

Uitdagend

Door de technieken die wij gebruiken én het stellen van alle vragen die niemand durft te stellen brengen wij de interne organisatie positief in beweging. Confrontatie zal niet worden geschuwd, wij zijn er voor u!

Resultaat gericht!

Het gewenste resultaat behalen is wat ons betreft het allerbelangrijkste. Doelstellingen dienen duidelijk geformuleerd te worden en dienen ook behaald te worden! Stap voor stap naar continue verbetering.

Gratis strategie sessie van 2 uur!

Heeft u behoefte aan een eerste globale blik op uw organisatie? Staat u ervoor open om eens echt te verdiepen en uw plannen te toetsen? maak dan NU gebruik van deze tijdelijke aanbieding! 2 uur sparren over uw plannen en doelstellingen.

Hartelijke groet, Ralph Drijver